Unikali galimybė Lietuvos studentams atlikti profesinę praktiką JAV - MRU
Naujienos

20 rugsėjo, 2024
Unikali galimybė Lietuvos studentams atlikti profesinę praktiką JAV

Baltijos-Amerikos Laisvės Fondas (angl. Baltic-American Freedom Foundation, BAFF) kviečia Lietuvos studentus pasinaudoti išskirtine galimybe dalyvauti profesinės praktikos programoje Jungtinėse Amerikos Valstijose. Ši programa suteikia neįkainojamą patirtį tiek studentams, tiek jauniems specialistams, norintiems gilinti savo žinias ir įgūdžius tarptautinėje aplinkoje bei dirbti su pažangiausiomis pasaulio įmonėmis.

Profesinės praktikos programa skirta paskutinio kurso bakalauro studentams, magistrantams ir doktorantams iš įvairių akademinių sričių. Dalyviai turi galimybę atlikti praktiką prestižinėse JAV įmonėse, mokslinėse institucijose ar nevyriausybinėse organizacijose, priklausomai nuo jų specializacijos. Tai puiki proga ne tik įgyti vertingų profesinių įgūdžių, bet ir susipažinti su JAV kultūra, darbo etika bei užmegzti tarptautinius ryšius, kurie gali tapti tvirtu pagrindu tolesnei karjerai.

BAFF suteikia finansinę paramą, kurios dėka studentai ir jauni specialistai gali be rūpesčių susitelkti į savo profesinį tobulėjimą. Stipendija padengia kelionės, pragyvenimo ir kitus su profesine praktika susijusius kaštus, tad dalyviams lieka pasirūpinti tik atrankos proceso sėkme ir pasirengimu šiai neįkainojamai patirčiai.

Praktikos trukmė svyruoja nuo 8 iki 11 mėnesių, priklausomai nuo individualių dalyvio poreikių ir darbdavio pasiūlymų. Paraiškų pavasario praktikai priėmimo terminas – 2023 m. spalio 31 d., iki kurios visi dokumentai turi būti pateikti. Atrinktų kandidatų sąrašas bus paskelbtas 2024 m. sausio 1 d., o kviečiamieji į tolimesnį etapą bus pakviesti į pokalbius iki šio termino. Patvirtintų kandidatų praktikos JAV prasidės nuo 2024 m. balandžio 1 d. iki birželio 30 d.

Baltijos-Amerikos Laisvės Fondas jau daugelį metų stiprina Baltijos šalių ir Jungtinių Amerikos Valstijų ryšius, remdamas programas, kurios skatina švietimo, verslo ir kultūrinius mainus. Fondo remiami projektai padeda jauniesiems profesionalams iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos įgyti unikalių tarptautinių patirčių bei prisidėti prie savo šalių vystymosi.

Kviečiame paskutinio kurso bakalauro studentus, magistrantus bei doktorantus nepraleisti šios unikalios galimybės ir žengti pirmuosius žingsnius į savo tarptautinę karjerą JAV.

Daugiau informacijos apie programą ir registraciją galima rasti BAFF interneto puslapyje.