Teisės studentai susitiko su Hamas teroro ataką išgyvenusiomis jaunomis moterimis - MRU
Naujienos

10 spalio, 2024
Teisės studentai susitiko su Hamas teroro ataką išgyvenusiomis jaunomis moterimis

Pasauliui prisimenant skaudžias pirmąsias metines nuo spalio 7-osios Hamas teroro išpuolio Izraelyje, Teisės studijų antro ir trečio kurso studentai turėjo galimybę susitikti su dviem jaunomis moterimis iš Izraelio, kurios per stebuklą išgyveno tą siaubingą dieną.

27-erių kompiuterių specialistė Maya Parizer ir 28-erių aktorė bei menininkė Raz Shifer tą rytą dalyvavo Nova muzikos festivalyje, vykusiame vos keli kilometrai nuo Gazos ruožo sienos. Tai turėjo būti laisvės ir muzikos šventė, tačiau 6:29 val. ryto į festivalio vietą įsiveržė Hamas teroristai, pradėdami kruviną išpuolį, kuris apėmė visą pietų Izraelį. Iš viso tą dieną buvo nužudyta daugiau nei 1200 žmonių, o daugiau nei 360 aukų žuvo būtent Nova festivalyje – vietoje, kurioje džiaugsmas ir laisvė virto chaosu ir tragedija.

Maya ir Raz susitikimo metu atvirai ir nuoširdžiai dalijosi savo išgyvenimais, kurie studentams atskleidė ne tik fizinį, bet ir emocinį siaubą, palikusį gilius randus. Maya papasakojo, kaip jai pavyko pabėgti su vyru ir dviem draugais, nepaisant nuolatinių teroristų apšaudymų. Raz pasidalino dar skaudesne patirtimi – keli jos artimi draugai buvo nužudyti, o dar du tebėra laikomi įkaitais Gazos ruože.

Abi moterys pabrėžė, kad jų pagrindinis siekis šiandien – pasauliui priminti apie beveik šimtą įkaitų ir skubų poreikį užtikrinti Izraelio žmonių saugumą. Jos įsitikinusios, kad svarbu neleisti nutylėti siaubingų įvykių ir todėl keliauja po pasaulį dalindamosi savo istorijomis, siekdamos, kad pasaulis neišvengtų tiesos apie šią tragediją.

Susitikimą vedė Komunikacijos instituto dėstytojas Virgis Valentinavičius ir Izraelio ambasados darbuotoja Ana Maizel, kurie padėjo ne tik struktūruoti diskusiją, bet ir suteikė reikiamą kontekstą, kad dalyviai geriau suvoktų šių išgyvenimų svarbą pasauliniu mastu.