Tarptautinė konferencija „ICEP 2025“: kvietimas pristatyti savo darbus aplinkos psichologijos srityje - MRU
Naujienos

11 rugsėjo, 2024
Tarptautinė konferencija „ICEP 2025“: kvietimas pristatyti savo darbus aplinkos psichologijos srityje

2025 m. birželio 15-18 d. Vilniuje vyks kas dvejus metus organizuojama tarptautinė aplinkos psichologijos konferencija „ICEP 2025“. Renginį organizuojanti Mykolo Romerio universiteto (MRU) Aplinkos psichologijos tyrimų centro komanda, bendradarbiaudama su MRU Psichologijos institutu, kviečia įvairių sričių mokslininkus įsitraukti į diskusijas klimato kaitos temomis ir pristatyti savo tyrimus konferencijoje.

„ICEP 2025“ tęs turtingą ankstesnių aplinkos psichologijos konferencijų tradiciją, kurią puoselėjo Orhuse, Sirakūzuose, Plimute, A Korunoje, Groningene, Magdeburge ir Ciuriche vykę renginiai, globojami Tarptautinės taikomosios psichologijos asociacijos (angl. International Association for Applied Psychology, IAAP) Aplinkos psichologijos skyriaus. Šių metų konferencija ir toliau bus skirta dalintis naujausiais aplinkos psichologijos mokslo rezultatais ir teoriniais pasiekimais. Konferencija taps svarbiu renginiu tiek patyrusiems mokslininkams, tiek pradedantiems tyrėjams ir aplinkos psichologijos specialistams.

ICEP kviečia įvairių sričių mokslininkus diskutuoti apie žmonių ir aplinkos santykius – tiek klasikinės aplinkos psichologijos temomis, tiek su naujausiais pasauliniais iššūkiais, pavyzdžiui, klimato krize, susijusiais klausimais.

Konferencijos tikslas – skatinti psichologijos mokslo ir kitų sričių, pavyzdžiui, ekonomikos, rinkodaros, architektūros, geografijos ir gamtos mokslų, bendradarbiavimą. Renginio metu bus plėtojami profesiniai tinklai ir keitimasis žiniomis tarp aplinkos psichologijos ir susijusių sričių atstovų, skatinant bendrai spręsti dabartinius pasaulio iššūkius ir inicijuojant reikalingus pokyčius.

Jau dabar aišku, kad „ICEP 2025“ metu pranešimus aplinkos psichologijos temomis skaitys prof. dr hab. Maria Lewicka (Lenkija), prof. Matthew Hornsey (Australija), dr. Anke Blöbaum (Vokietija), prof. dr. Audronė Telešienė (Lietuva).

Norintys ne tik dalyvauti konferencijoje, bet ir pristatyti savo darbus aplinkos psichologijos srityje, kviečiami teikti savo darbų santraukas (angl. abstract). Santraukų pateikimas prasidės 2024 m. spalio 15 d. Kviečiame tyrėjus aktyviai įsitraukti į diskusijas klimato kaitos temomis ir pristatyti savo tyrimus konferencijoje.

Daugiau informacijos apie tezių pateikimą rasite konferencijos svetainėje.