Startuoja lyčių lygybės inovacijų mokymo ir mentorystės programa „Mokslas neturi lyties“ - MRU
Naujienos

17 rugsėjo, 2024
Startuoja lyčių lygybės inovacijų mokymo ir mentorystės programa „Mokslas neturi lyties“

Prasidėjo „Re:ERUA“ lyčių lygybės inovacijų mokymo ir mentorystės programa „Mokslas neturi lyties“. Tai viena iš svarbiausių 4 darbo grupės (WP4) „Aljansas kaip žmogiškojo kapitalo variklis“, kuriai vadovauja Egėjo jūros universitetas (University of the Aegean), iniciatyvų.

Programos tikslas – skatinti mokslinių tyrimų ir visuomenės sąveiką, ypatingą dėmesį skiriant inovacijoms ir įvairovei. Ji siekia suteikti galimybes moterims mokslininkėms, verslininkėms, migrantėms ir pabėgėlėms įsitraukti į inovacijų bei visuomenės veikėjų bendruomenes, siūlant virtualias mobilumo programas ir kuriant inovacijoms skirtus projektus.

Kviečiame dalyvauti „Re:ERUA“  Lyčių inovacijų mokymo ir mentorystės programoje, kuri padės ugdyti lyderystę, skatins į verslumą ir inovacijas orientuotą mąstymą bei socialines inovacijas. Ši programa suteiks ne tik teorinių žinių, bet ir praktinių įrankių tiek moterims, tiek vyrams, siekiantiems padidinti teigiamą technologijų ir inovacijų socialinį poveikį.

Mokymai vyks skaitmeniniu formatu, juos sudarys kursai ir seminarai, apimantys temas apie lyčių lygybę šeimoje, politikoje ir darbo rinkoje. Programoje dalyvauja lyderės iš verslo, akademinės bendruomenės, viešojo sektoriaus bei NVO, taip pat pabėgėlių ir migrantų bendruomenių atstovės.

Daugiau informacijos čia.