Nauja pradžia Sūduvos regionui – startuoja MRU Sūduvos akademija - MRU
Naujienos

1 spalio, 2024
Nauja pradžia Sūduvos regionui – startuoja MRU Sūduvos akademija
Sūduvos akademija

Spalio 1 d. – pradžia Marijampolės kolegijai kaip naujam Mykolo Romerio universiteto (MRU) bendruomenės nariui – Sūduvos akademijai (SA). Tai yra naujas akademinis etapas, kuris atneš daug naujovių, pokyčių ir praplės tarptautinio bendradarbiavimo galimybes. Taip pat, Marijampolės kolegijai prisijungus prie MRU, Marijampolė tampa universitetiniu miestu.

Gegužės 22 d. buvo priimtas LR Vyriausybės nutarimas nuo 2024 m. spalio 1 d. reorganizuoti Marijampolės kolegiją prijungiant ją prie Mykolo Romerio universiteto (MRU) ir įsteigiant MRU Sūduvos akademiją.

MRU pereina visos reorganizuojamos Marijampolės kolegijos teisės ir pareigos – Universitetas rūpinsis ir visų įsipareigojimų studentams pagal iki reorganizavimo pasirašytų studijų sutartis vykdymu. Tuo tarpu 2025 m. Sūduvos akademijoje MRU planuoja vykdyti priėmimą į bakalauro programas teisės, vadybos, finansų ir pedagogikos studijų kryptyse.

MRU rektorės prof. dr. Ingos Žalėnienės teigimu, Marijampolei tapus universitetiniu miestu, bus daugiau galimybių spartinti regiono socialinę ir ekonominę pažangą, mažinti sostinės ir regionų atskirtį.

Šia proga spalio 3 d. MRU ir SA bendruomenės susitiks Marijampolėje, kur prisimins aukštosios mokyklos nueitą kelią, susipažins su aukštojo mokslo Sūduvoje perspektyva, o MRU rektorė Sūduvos bendruomenei pristatys naują MRU strategiją, tarptautinio bendradarbiavimo galimybes ir Europos reformų universitetų aljanso (ERUA), kurio narys yra MRU, pridėtines vertes.

Į šventę yra pakviesti LR Seimo nariai, atstovaujantys regionui, Sūduvos regiono savivaldybių merai ir administracijos atstovai, Marijampolės kolegijos tarybos, akademinės tarybos nariai ir socialiniai partneriai.