Mykolo Romerio universiteto programos – tarp populiariausių Lietuvoje - MRU
Naujienos

23 liepos, 2024
Mykolo Romerio universiteto programos – tarp populiariausių Lietuvoje
Universitetas

Remiantis Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) paskelbta informacija, Mykolo Romerio universiteto (MRU) Viešojo saugumo akademijos (VSA) programa „Teisė ir ikiteisminis procesas“ pateko į populiariausių Lietuvoje studijų programų dešimtuką, įtvirtindama savo poziciją šeštoje dešimtuko vietoje tarp labiausiai vertinamų studijų programų šalyje.

Programos „Teisė ir ikiteisminis procesas“ sėkmė atspindi ne tik aukštą kokybę ir akademinį lygį, bet ir visuomenės poreikius kvalifikuotiems teisininkams bei ikiteisminio proceso specialistams. Mykolo Romerio universitetas jau daugelį metų yra vienas iš lyderių teisės srityje, o šios programos populiarumas dar kartą patvirtina šio universiteto indėlį į Lietuvos aukštojo mokslo sistemą.

Kita svarbi naujiena – Marijampolės kolegijos vykdoma programa „Vaikystės pedagogika“ užima dešimtą vietą kolegijų populiariausių programų dešimtuke. Tai yra didelis pasiekimas tiek Marijampolės kolegijai, tiek Vaikų pedagogikos studijų programai, kuri ugdo būsimuosius pedagogus ir siekia užtikrinti aukštą vaikų ugdymo kokybę Lietuvoje. 2024 m. gegužės 22 d. Vyriausybės nutarimu, Marijampolės kolegija nuo spalio 1 d. reorganizuojama prijungiant ją prie Mykolo Romerio universiteto (MRU) ir įsteigiant MRU Sūduvos akademiją.

Šie rezultatai rodo, kad tiek Mykolo Romerio universiteto, tiek Marijampolės kolegijos programos yra vertinamos ir populiarios tarp stojančiųjų, kas leidžia tikėtis tolesnės sėkmės ir dar didesnio susidomėjimo ateityje. Aukštojo mokslo kokybės gerinimas ir studijų programų atitikimas rinkos poreikiams yra vieni svarbiausių tikslų, kurių siekia Mykolo Romerio universitetas.