Mykolo Romerio universitetas ir SWPS universitetas Varšuvoje aptarė strateginio bendradarbiavimo gaires - MRU
Naujienos

7 birželio, 2023
Mykolo Romerio universitetas ir SWPS universitetas Varšuvoje aptarė strateginio bendradarbiavimo gaires
Žmogaus ir visuomenės studijų fakultetas
Viešojo saugumo akademija
Teisės mokykla
Viešojo valdymo ir verslo fakultetas

Birželio 5-7 dienomis Mykolo Romerio universiteto (MRU) rektorės prof. dr. Ingos Žalėnienės vadovaujama delegacija lankėsi SWPS universitete Varšuvoje. Universitetų vadovai, fakultetų dekanai ir specializuotų padalinių vadovai aptarė akademinius pasiekimus, aukštojo mokslo įstaigoms kylančius iššūkius bei naujas bendradarbiavimo galimybes. MRU delegaciją priėmė SWPS universiteto rektorius prof. hab. dr. Roman Cieślak.

„Vizitas SWPS universitete leido pagilinti bendradarbiavimą su ilgamečiu mūsų partneriu, pasidalyti gerąja patirtimi ir sutarti dėl tolesnio strateginio bendradarbiavimo veiklų“, – sakė rektorė prof. dr. I. Žalėnienė. Ji pažymėjo, kad universitetų partnerystė, ypač plečiant bendradarbiavimą Europos reformų universitetų aljanse (ERUA),  labai perspektyvi.

„Mus sieja bendra nuostata, kad studijas ir mokslinius tyrimus reikia dar labiau orientuoti į visuomenės pažangą, kuri neįmanoma be gilesnio žmogaus ir visuomenės raidos pažinimo dinamiškų socialinių permainų ir naujų technologijų amžiuje. Todėl socialiniams ir humanitariniams mokslams tenka ypatingas vaidmuo prisidedant prie darnios visuomenės raidos“, – pažymėjo prof. dr. I. Žalėnienė.

 SWPS kolegos supažindino MRU atstovus su atnaujinta pažangia universiteto infrastruktūra, specializuotomis laboratorijomis, psichoterapijos klinika. Tai padės geriau pasirengti MRU investicinio projekto įgyvendinimui, mokomųjų pastatų atnaujinimui ir jų pritaikymui bendruomenės poreikiams.

SWPS universitetas yra vienas didžiausių Lenkijoje privačių universitetų, vykdančių socialinės ir humanitarinės krypties studijas ir mokslinius tyrimus. Universitetas pasižymi gerais nacionaliniais ir tarptautiniais reitingais, neabejotina švietimo kokybe ir išskirtiniu akademiniu personalu. MRU atstovų vizitas į šį universitetą surengtas pagal „Erasmus +”  personalo mobilumo programą.