MRU prasidėjo 12-oji tarptautinė personalo mainų savaitė - MRU
Naujienos

19 birželio, 2024
MRU prasidėjo 12-oji tarptautinė personalo mainų savaitė

Birželio 17-21 dienomis  Mykolo Romerio universitete (MRU) vyksta Dvyliktoji Erasmus+ tarptautinė personalo mainų savaitė.

Šiais metais į MRU atvyko 27 užsienio parterinių institucijų darbuotojai iš 19 valstybių (Ispanijos, Lenkijos, Vokietijos, Latvijos, Čekijos, Prancūzijos, Kroatijos, Portugalijos, Slovakijos, Graikijos, Bulgarijos, Nigerijos, Taivano, Kosovo, Malaizijos, Kenijos, Ukrainos, Australijos, Vietnamo ir Libano). Jau antrąjį kartą personalo mainų savaitė įgyvendinama kaip Erasmus+ mišri intensyvi programa (BIP) darbuotojams Nr. 2022-1-LT01-KA131-HED- 000060564-2, tad svečiai susirinko Vilniuje ne tik susipažinti su MRU, bet ir tarpusavyje pasidalinti pastarųjų metų veiklų organizavimo ir pokyčių valdymo patirtimi. Renginio dalyviai taip pat aptarė geruosius bendradarbiavimo su ne ES šalių universitetais pavyzdžius bei galimybės, diskutavo apie svarbiausius Erasmus+ programos prioritetais - tvarumą ir įtrauktį. 

Prieš atvykdami į Vilnių, dalyviai jau buvo susitikę virtualioje mokymosi programoje birželio 12 d. ir Zoom seminaro metu susipažino su Lietuvos sostine, apžvelgė MRU veiklą ir grupėse diskutavo apie didžiausius iššūkius, su kuriais teko susidurti per pastaruosius metus.  

Kontaktinėje personalo mainų savaitės dalyje atvykusiems svečiams sveikinimo žodį tarė vicerektorė studijoms prof. dr. Regina Valutytė, patirtimi dalinosi ir savo srities diskusijas moderavo Universiteto Tarptautiškumo tarnybos, Akademinių reikalų centro, Mokslo ir inovacijų centro, Bendruomenės gerovės centro, Personalo valdymo centro darbuotojai. 

Švietimo mainų paramos fondo Aukštojo mokslo mobilumo skyriaus projektų vadovės Inesa Lacuk ir Kornelija Gulbinskaitė supažindino dalyvius su Lietuvos aukštųjų mokyklų dalyvavimo patirtimi Erasmus+ programos veiklose su neasocijuotomis šalimis. Universiteto fakulteto atstovai supažindino mokymų dalyvius su studijų proceso organizavimu, patirtinių mokymo metodų taikymu bei diskutavo apie galimas bendradarbiavimo perspektyvas. ESN MRU Vilnius atstovai pristatė svečiams besibaigiančių mokslo metų rezultatus užtikrinant atvykusių mainų studentų integraciją bei Erasmus+ programos prioritetų aktualizavimą. 

Mokymų turinys yra papildytas interaktyviomis įvairių kultūrų pažinimo veiklomis, kurios vyko tarptautinių pietų MRU metu bei edukacine išvyka į Lietuvos etnografinį muziejų Rumšiškėse bei Kauną.

Išsami renginio programa.