MRU lankėsi Taškento nacionalinio teisės universiteto l.e.p. rektorius - MRU
Naujienos

5 birželio, 2024
MRU lankėsi Taškento nacionalinio teisės universiteto l.e.p. rektorius
Teisės mokykla

Birželio 4 dieną Mykolo Romerio universitete (MRU) lankėsi Taškento nacionalinio teisės universiteto l.e.p. rektorius prof. dr. Islambek Rustambekov. Susitikime MRU su vicerektore mokslui ir inovacijoms dr. Egle Malinauskiene ir Teisės mokyklos mokslininkų komanda prof. dr. Islambek Rustambekov pristatė atstovaujamo universiteto mokslo ir inovacijų veiklas, įgyvendinamas mokslo paramos programas, bendradarbiavimo galimybes tiek teisinių technologijų, dirbtinio intelekto ir kibernetinio saugumo teisinio reguliavimo, tiek mediacijos ir alternatyvaus ginčų sprendimo srityse.

 MRU Teisės mokyklos prodekanė mokslui doc. dr. Dovilė Sagatienė pristatė teikiamas podoktorantūros paraiškas su šio universiteto mokslininkais, planuojamas aukšto lygio kolektyvines monografijas bei publikacijų galimybes tarptautiniu lygiu pripažįstamuose mokslo žurnaluose. 

 Teisės mokyklos Mediacijos ir alternatyvaus ginčų sprendimo laboratorijos vadovė prof. dr. Agnė Tvaronavičienė  pristatė mediacijos tyrimus bei Teisės mokyklos vykdomas šios srities magistrantūros programas.

Teisės mokyklos Viešosios teisės instituto direktorius doc. dr. Juozas Valčiukas, savo ruožtu, pristatė įgyvendinamos Teisės ir globalaus saugumo bakalauro programos studijų galimybes, pakvietė dalyvauti kitais metais vyksiančioje tarptautinėje konferencijoje.

Susitikimo dalyviai sutarė dėl konkrečių veiksmų ir priemonių, padėsiančių stiprinti  mokslo bendradarbiavimą tarp abiejų šalių.

Taškento nacionalinis teisės universitetas yra svarbiausia teisininkus rengianti aukštojo mokslo institucija Uzbekistane, formuojanti teisines tradicijas ir prisidedanti prie teisėkūros savo šalyje. MRU bendradarbiauja su šiuo partneriu nuo 2020 metų: vyksta studentų, dėstytojų ir tyrėjų mobilumo veiklos, kartu teikiami projektai mokslo finansavimui, pasirašytas susitarimas dėl bendradarbiavimo vykdant teisės magistrantūros studijas.