MRU įvyko darnaus vystymosi ir privatinės teisės renginys - MRU
Naujienos

3 rugsėjo, 2024
MRU įvyko darnaus vystymosi ir privatinės teisės renginys
Teisės mokykla

2024 m. rugpjūčio 26-31 d. Mykolo Romerio universitete vyko intensyvus kursas „Darnus vystymasis ir privatinė teisė“, kurį koordinavo Laplandijos Universiteto Teisės fakultetas. Pagal NordPlus Law programą įgyvendinamas kursas jau buvo dėstomas Rovaniemyje (Suomija), Rygoje (Latvija), o šiemet atkeliavo į Vilnių.

Dėl savo ypatingo aktualumo renginys pritraukė studentus iš įvairių pasaulio šalių: Lietuvos, Latvijos, Danijos, Pietų Afrikos Respublikos, Sakartvelo. Visą savaitę studentai ne tik klausėsi paskaitų, bet ir patys rengė pristatymus, dalyvavo diskusijose bei turėjo galimybę pasidalinti savo įžvalgomis.

MRU Teisės mokyklos dekanė prof. dr. Lyra Jakulevičienė tardama sveikinimo žodį pagyrė studentus pasirinkus ateities kartų teisininko profesinį kelią. Šis kelias yra labai prasmingas, nes būtent teisininkai, susiklosčius ekstremalioms klimato atšilimo sąlygoms, kaip niekas kitas gali formuoti ne tik savo aplinkinių, bet ir valdžios institucijų elgesį, atstovauti ateities kartas klimato kaitos bylose, formuoti tvarų požiūrį į įvairiose gyvenimo srityse vykstančius procesus.