MRU ir DELFI diskusijoje – ar politinių partijų programos atspindi švietimo sistemos poreikius? - MRU
Naujienos

20 rugsėjo, 2024
MRU ir DELFI diskusijoje – ar politinių partijų programos atspindi švietimo sistemos poreikius?
Viešojo valdymo ir verslo fakultetas

Kurį laiką yra stebima situacija, kad per vienos kadencijos Vyriausybės darbo laikotarpį keičiasi keli švietimo, mokslo ir sporto ministrai, o švietimo bendruomenė vis aktyviau kelia stabilumo švietimo sistemoje svarbą.

Mykolo Romerio universitete (MRU) vykstančioje politinių partijų atstovų diskusijoje bus siekiama išsiaiškinti, ar politinių partijų programos atspindi aktualius švietimo sistemos poreikius bei bendruomenės lūkesčius ir kokie numatomi prioritetai.

Diskusijos dalyviai:

  1. Liberalų sąjūdis – Simonas Kairys
  2. Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ – Vilija Targamadze
  3. Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga – Kristina Dzeržinska
  4. Lietuvos socialdemokratų partija – Liutauras Gudžinskas
  5. Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai – Jurgita Šiugždinienė
  6. Laisvės partija – Artūras Žukauskas

Diskusija vyks MRU 2024 m. rugsėjo 21 d., šeštadienį, 10 val., I-201 aud., Ateities g. 20, Vilniuje ir bus transliuojama nuotoliniu būdu naujienų portale „Delfi“.

 Diskusiją moderuos Švietimo ir mokslo politikos ir vadybos magistrantūros programos dėstytojos – prof. dr. Jolanta Urbanovič ir doc. dr. Barbara Stankiewicz.

Diskusija organizuojama įgyvendinat Projektą Nr. 10-046-P-0001 vykdomą pagal 2021–2030 m. plėtros programos valdytojos Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos švietimo plėtros programos pažangos priemonę Nr. 12-003-03-06-01 „Pirmiausia – mokytojas“, finansuojamą NextGenerationEU lėšomis.