MRU ekspertės dalijosi dėstymo patirtimi mokant mediacijos ir konfliktų sprendimo - MRU
Naujienos

31 liepos, 2024
MRU ekspertės dalijosi dėstymo patirtimi mokant mediacijos ir konfliktų sprendimo

MRU mokslininkės prof. dr. Agnė Tvaronavičienė ir doktorantė Indrė Korsakovienė 2024 m. liepos 15-19 d. dalyvavo Dordrechte, Nyderlanduose, vykusiuose tarptautinio projekto "ArtNoConflict" mokymuose. Pirmajame projekto mokymų etape „Dėstytojų mokymas“ (angl. Train the Trainers) Lietuvos ir Nyderlandų ekspertai mokė Ukrainos ir Sakartvelo universitetų darbuotojus efektyviai dėstyti mediacijos, derybų dalykus, lavinti studentų konfliktų sprendimo ir kritinio mąstymo įgūdžius.

Šis etapas skirtas ne tik projekto dalyviams, būsimiems konfliktų sprendimo dėstytojams, įgyti bazinių mediacijos ir konflikto sprendimo žinių bei įgūdžių, bet ir lavinti jų gebėjimus tinkamai ir įtraukiančiais metodais perduoti šias žinias ir įgūdžius jaunimui. Tokiu būdu sukuriamas „sniego gniūžtės efektas“, kurio dėka siekiama didinti projekto poveikį jo dalyviams.

MRU Mediacijos ir darnaus ginčų sprendimo laboratorijos vadovė prof.dr Agnė Tvaronavičienė ir MRU lektorė, doktorantė Indrė Korsakovienė kartu su Nyderlandų verslo akademijos atstovais, būdami projekto lyderiais, pristatė partneriams iš V.N. Karazino Nacionalinio universiteto (Ukraina), KROK universiteto (Ukraina) bei Šota Rustavelio valstybinio universiteto (Sakartvelas) specialiai šiam projektui parengtą ir adaptuotą medžiagą bei praktines užduotis, dalijosi savo sukaupta ilgamete patirtimi dėstant jaunimui mediacijos ir konfliktų sprendimo dalykus.

Projektas orientuotas į nuotolinį mokymąsi, tad jo dėka mediacijos ir konfliktų sprendimo meno žinios ir įgūdžiai taps prieinami didelei jaunimo grupei. Vykdant virtualius mokymų dalyvių mainus ir įgyvendinant nuotolinių paskaitų kursą, siekiama tobulinti studentų ir kito jaunimo konfliktų valdymo įgūdžius bei skatinti jų tarptautinį bendradarbiavimą. Planuojama, kad per visą projekto laikotarpį mediacijos ir konfliktų sprendimo pagrindų bei įgūdžių įgis apie 2000 jaunimo atstovų ir su jaunimu dirbančių asmenų.

Ilgalaikis projekto „TheArtNoConflict" tikslas - stiprinti demokratiją, kultūrinę įvairovę ir ginčų sprendimo mechanizmus bei mažinti konfliktų mastą projekto partnerių šalyse Ukrainoje, Sakartvele, Nyderlandų Karalystėje bei Lietuvoje.

Projektas iš dalies finansuojamas "Erasmus+" strateginių partnerysčių programa.

Projekto Nr. ERASMUS-EDU-2023-VIRT-EXCH 101139196

#Erasmus+ #ArtNoConflict #VirtualExchanges