MRU džiaugiasi tarpiniais priėmimo rezultatais: sugriežtinus sąlygas – stojančiųjų nesumažėjo - MRU
Naujienos

14 rugpjūčio, 2024
MRU džiaugiasi tarpiniais priėmimo rezultatais: sugriežtinus sąlygas – stojančiųjų nesumažėjo

Nors priėmimo į aukštąsias mokyklas maratonas dar nesibaigė, Mykolo Romerio universitetas (MRU) jau džiaugiasi sėkmingais 2024 metų pirmakursių priėmimo rezultatais. Pasak rektorės, prof. dr. Ingos Žalėnienės, labiausiai džiugina tai, kad sugriežtinus stojimo į aukštąsias mokyklas tvarką besirenkančių MRU – nesumažėjo.

Nuo šių metų valstybinis matematikos brandos egzaminas, norint stoti tiek į valstybės finansuojamas, tiek nefinansuojamas vietas aukštosiose mokyklose, tapo privalomas, ir šio galimų sugriežtinimo pasekmių aukštosios mokyklos, ypač socialinių ir humanitarinių mokslų pakraipos, laukė su nerimu.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) specialistai prognozavo, kad dėl sugriežtintų minimalių reikalavimų bendras stojančiųjų į aukštąsias mokyklas srautas sumažės.

Vis dėlto, MRU atveju ši prognozė visiškai nepasiteisino – dar nesibaigus visiems priėmimo etapams MRU pasiekė ankstesnių metų vidurkius, ir šiemet pirmakursių greičiausiai sulauks netgi daugiau.

Griežtesni reikalavimai neatbaidė stojančiųjų į MRU. Atvirkščiai, jau dabar pakviestųjų į valstybės finansuojamas vietas – daugiau nei pernai per visą priėmimo laikotarpį.

„Manau, šių metų priėmimo rezultatai atspindi Mykolo Romerio universiteto gebėjimą prisitaikyti prie nuolat besikeičiančių darbo rinkos poreikių bei siūlyti studijų programas, kurios atitinka šiuolaikinių studentų lūkesčius“, – teigė prof. dr. I. Žalėnienė.

„Mums labai svarbu, kad MRU išliktų aukštos akademinės kokybės ir inovacijų lyderiu. Džiaugiamės, kad didesni reikalavimai stojantiesiems ne tik neatbaidė būsimų studentų, bet netgi paskatino juos rinktis MRU. Tai rodo, kad jaunimas yra pasirengęs siekti aukštesnių tikslų ir vertina galimybę mokytis akademinėje aplinkoje, skatinančioje nuolatinį tobulėjimą ir profesinį augimą“, – kalbėjo Rektorė.

Ypač didelio susidomėjimo sulaukė psichologijos ir komunikacijos bakalauro studijų programos. Kaune dėstoma „Teisė ir ikiteisminis procesas“ pateko į populiariausių studijų programų visoje Lietuvoje dešimtuką. Tarp užsieniečių šiemet populiarumu išsiskyrė „Komunikacija ir skaitmeninė rinkodara“

Didelio pasisekimo sulaukė ir tik šiais metais debiutuojanti studijų programa „Verslo vadyba ir startuoliai“, kuri bus dėstoma anglų kalba – abiturientai aktyviai ją rinkosi.

MRU Studentų priėmimo centro vadovė Marija Kulikauskienė teigia, kad apskritai pastebimai daugėja lietuvių,  besirenkančių MRU bakalauro studijas anglų kalba. „Ypatingai psichologiją vis daugiau renkasi dėstomą anglų kalba“, – atskleidė M. Kulikauskienė.

Ji taip pat pasidžiaugė, kad šiemet, kaip niekad, prasiplėtė studentų iš užsienio geografija: „Šiemet turime ypač didelę įvairovę stojančiųjų iš užsienio. Studentų geografija prasiplėtė tokiomis šalimis, kaip Kolumbija, Liuksemburgas, Vokietija, turėsime nemažai studentų iš Latvijos ir Estijos, ko anksčiau nebūdavo“.

Išsamius rezultatus MRU paskelbs ir pakomentuos pasibaigus visiems priėmimo į aukštąsias mokyklas etapams. Primename, kad paskutinysis stojimo į bakalauro studijas etapas vyks rugpjūčio 19-22 dienomis, priėmimas į magistrantūros studijas finišuos rugpjūčio 19 dieną.