MRU 35-mečio istorija, įkvepianti ateitį: švęskime Universiteto metus kartu - MRU
Naujienos

17 rugsėjo, 2024
MRU 35-mečio istorija, įkvepianti ateitį: švęskime Universiteto metus kartu

Mykolo Romerio universiteto (MRU) Senatas bendru nutarimu paskelbė 2024-2025 mokslo metus Universiteto metais. Šiuo sprendimu siekiama paminėti reikšmingas universiteto istorijos datas ir pabrėžti išskirtinę aukštosios mokyklos misiją žmogui, visuomenei ir valstybei. MRU – pirmasis Nepriklausomybę atkūrusioje  Lietuvoje įsteigtas universitetas kitais metais švęs savo 35-ąsias metines.  

Istorinės datos ir universiteto vaidmuo

Kertiniai universiteto istorijos momentai – Universiteto įsteigimas 1990 m. balandžio 28 d., pirmojo Statuto patvirtinimas 1990 m. liepos 13 d. ir 2004 m. spalio 28 d. suteiktas Mykolo Romerio vardas. Per daugiau nei tris dešimtmečius MRU išaugo į vieną pagrindinių Lietuvos aukštojo mokslo institucijų, kurios veikla grindžiama žmogaus teisių, teisės viršenybės, demokratijos ir visuomenės gerovės principais.

Žvilgsnis į ateitį

Universiteto metai nėra skirti tik istoriniam paveldui minėti. Tai – kvietimas MRU bendruomenei kartu su socialiniais partneriais ir plačiąja visuomene įsitraukti į ateities kūrybą. Ateinančiais mokslo metais numatomos naujos iniciatyvos, diskusijos, mokslinės konferencijos ir kiti renginiai,  kurie padės sutelkti  akademinę bendruomenę, skatinti inovacijas ir prisidėti prie visuomenės pažangos.

Šiais mokslo metais minime ypatingą sukaktį – 35-ąsias Mykolo Romerio universiteto gyvavimo metines. Per šį laikotarpį universitetas tapo reikšmingu mokslo, švietimo ir inovacijų centru, kurio indėlis į Lietuvos ir tarptautinę akademinę bendruomenę yra neįkainojamas. Sukaupusi geriausią Europos studijų ir mokslo patirtį, bendradarbiaujanti daugiau kaip su 300 akademinių partnerių visame pasaulyje, ši aukštoji mokykla užtikrintai žvelgia į ateitį, skleidžia naujas idėjas ir ugdo ateities lyderius.

Šiandien MRU yra vienas didžiausių ir tarptautiškiausių socialinių ir humanitarinių mokslų universitetų Lietuvoje, išsiskiriantis savo inovatyviu požiūriu į mokslą, stipria akademine baze ir pasauliniu bendradarbiavimu. Universitetas orientuojasi į tarpdisciplininius tyrimus, kurie jungia socialines inovacijas, teisę ir technologijas, kad paruoštų lyderius, gebančius spręsti šiuolaikinius iššūkius. MRU mokslininkai ir tyrėjai aktyviai dalyvauja tarptautiniuose projektuose, plėsdami savo mokslines žinias ir diegdami inovacijas tiek nacionaliniu, tiek tarptautiniu mastu.

„Kviečiame kiekvieną mūsų bendruomenės narį pasidžiaugti šiais laimėjimais ir prisidėti prie bendrų pastangų, kurios kuria tvarų, pažangų ir inovatyvų universitetą. Kartu siekime toliau ugdyti atsakingus lyderius, stiprinančius visuomenės gerovę ir pasirengusius globaliems iššūkiams“, – sako MRU Senato pirmininkas prof. dr. Romas Prakapas.