„Magna Charta observatorija“ skelbia studentų rašinių konkursą - MRU
Naujienos

22 gegužės, 2024
„Magna Charta observatorija“ skelbia studentų rašinių konkursą
Įvykis
Universitetas
Bendruomenė

Šiais metais „Magna Charta observatorija“ (MCO) kviečia studentus dalyvauti rašinių konkurse tema „Kaip pakeisti aukštojo mokslo patirtį ar aplinką, kad ji būtų įtraukesnė visiems?“.  

Po sėkmingo praėjusių metų renginio, šis konkursas suteikia unikalią galimybę universitetų studentams visame pasaulyje apmąstyti ir siūlyti pakeitimus, siekiant padidinti įtrauktį į aukštąjį mokslą. Studentų bendruomenės dalyvavimas ne tik prisidės prie pasaulinio dialogo apie įtraukųjį aukštąjį mokslą, bet ir suteiks galimybę pristatyti savo idėjas tarptautinėje platformoje.

Penkiems rašinių konkurso nugalėtojams bus įteikti kvietimai dalyvauti 2024 m. MCO jubiliejinėje šventėje (įskaitant kelionės ir apgyvendinimo išlaidas). Rašinius pateikti reikia iki 2024 m. birželio 5 d., o nugalėtojai bus paskelbti – rugpjūčio 7 d.

Daugiau informacijos ir konkurso sąlygos bei registracijos forma čia: https://mcostudents.plateformecandidature.com/

MCO yra pasaulinė organizacija, kuri jungia universitetus. Originalų dokumentą Magna Charta Universitatum (MCU) pirmą kartą pasirašė 388 universitetai iš viso pasaulio 1988 m., minint 900-ąsias Bolonijos universiteto įkūrimo metines. Dokumente buvo išdėstyti pagrindiniai akademinės laisvės ir institucijų autonomijos principai.