Lenkijos mokslininkas stažuojasi Mykolo Romerio universitete: dėmesys maisto saugai ir tarptautiniam bendradarbiavimui - MRU
Naujienos

16 spalio, 2024
Lenkijos mokslininkas stažuojasi Mykolo Romerio universitete: dėmesys maisto saugai ir tarptautiniam bendradarbiavimui
Viešojo valdymo ir verslo fakultetas

Mykolo Romerio universiteto (MRU) Vadybos ir politikos mokslų institutas šį mėnesį sveikina ilgametį mokslininką iš Lenkijos, Dr. Marciną Pigłowskį, kuris spalio 13–27 dienomis atlieka mokslinę stažuotę. Dr. Pigłowskis, dirbantis Gdynės jūrų universiteto Kokybės vadybos katedroje, garsėja savo tyrimais, susijusiais su maisto ir ne maisto produktų sauga bei vartotojų apsauga Europos Sąjungos bendrosios rinkos kontekste.

Stažuotė suteikia unikalią galimybę tiek Dr. Pigłowskiui, tiek ir MRU tyrėjams plėsti akademinius ir mokslinius ryšius, dalintis idėjomis bei gilinti bendradarbiavimą su Lenkijos mokslininkais. „Tai puiki proga sužinoti apie inovatyvius sprendimus, kurie taikomi Europos Sąjungoje sprendžiant maisto saugos klausimus ir apsaugant vartotojus“, – teigia MRU mokslinės stažuotės vadovė profesorė Birutė Mockevičienė.

Dėmesys maisto saugai ir naujoms tyrimų galimybėms

Dr. Marcinas Pigłowskis per savo dviejų savaičių stažuotę daugiausia dėmesio skirs tyrimams, susijusiems su Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema (RASFF), kuri veikia visoje Europos Sąjungoje. Jis analizuos grėsmes, apie kurias praneša skirtingos ES šalys, ypač atkreipdamas dėmesį į vadinamuosius išorinių sienų atmetimus bei importuojamų produktų saugumą.

Seminaras – kvietimas bendradarbiauti

Stažuotės pabaigoje, spalio 24 d., Dr. Pigłowskis surengs viešą seminarą „Bendradarbiavimas su Gdynės jūrų universitetu“, kurio metu pristatys RASFF sistemą bei maisto saugos klausimus, taip pat pademonstruos programos VOSviewer 1.6.20 naudojimą mokslinėms publikacijoms analizuoti. Šis renginys skirtas ne tik mokslininkams, bet ir plačiajai visuomenei, kuri domisi maisto saugos ir reguliavimo klausimais.

Tarpkultūrinis bendradarbiavimas mokslinių tyrimų pasaulyje

Stažuotė yra dar vienas svarbus žingsnis MRU tarptautinio bendradarbiavimo stiprinime. Dr. Pigłowskis pabrėžia, kad tarptautinis mokslinis bendradarbiavimas yra gyvybiškai svarbus kuriant tvarius sprendimus pasaulinėms problemoms spręsti. „Svarbu ne tik mokytis vieniems iš kitų, bet ir suprasti kultūrinius skirtumus, kurie padeda dirbti tarptautinėje aplinkoje,“ – sako Dr. Pigłowskis.