Kviečiame dalyvauti semiotikos studijų forume apie dirbtinį intelektą! - MRU
Naujienos

11 liepos, 2024
Kviečiame dalyvauti semiotikos studijų forume apie dirbtinį intelektą!
Universitetas

Pietryčių Europos semiotikos studijų centras ir Naujasis Bulgarijos universitetas kviečia dalyvauti 28-ojoje rudens semiotikos mokykloje, kuri vyks pagal Europos reformų universitetų aljanso (ERUA2) 3 darbo grupę ir yra remiamas Naujojo Bulgarijos universiteto strateginio fondo lėšomis.

XXVIII Europos semiotinių studijų forumo (EFSS) tema – „Kultūrinis dirbtinio intelekto sprogimas: dirbtinio intelekto, visuomenės ir kultūros sankirta semiotinėje ir tarpdisciplininėje perspektyvoje“. Renginys vyks 2024 m. rugsėjo 9-12 d. Sozopolyje, Bulgarijoje.

Mokslinės konferencijos metu ERUA universitetų partnerių mokslininkai yra kviečiami teikti pranešimus tokiomis temomis, kaip: dirbtinis intelektas (DI) mokslinių tyrimų ir švietimo inovacijose; DI tyrimai kaip jungtis tarp STEM, socialinių ir humanitarinių mokslų; DI pažangesniam ekologiniam tobulėjimui; DI neapykantos kalbos ir socialinės poliarizacijos neutralizavimui; kritinis mąstymas ir DI; socialinės ir kultūrinės DI atsiradimo pasekmės; DI naujam kūrybiškumo lygiui mene ir dizaine; DI kūrybinėje praktikoje rinkodaros ir reklamos srityje; kultūrinės-ekonominės DI pasekmės; DI popkultūroje; DI vaizdo žaidimuose ir XR.

Atrinkti straipsniai bus publikuojami žurnale „Skaitmeninis amžius semiotikoje ir komunikacijoje“ (ISSN, DOI, CEEOL).

 

Norint dalyvauti EFSS nėra būtina pateikti straipsnį. Registruotis galima iki liepos 31 d. čia

Daugiau informacijos čia