Kviečiame dalyvauti pokalbyje su ERUA nariais apie pabėgėlių ir priimančių bendruomenių socialinę dinamiką - MRU
Naujienos

16 gegužės, 2024
Kviečiame dalyvauti pokalbyje su ERUA nariais apie pabėgėlių ir priimančių bendruomenių socialinę dinamiką
Bendruomenė

Gegužės 21 dieną vyks Europos reformų universitetų aljanso (ERUA) skaitmeninių pokalbių ciklo diskusija „Pabėgėlių ir priimančių bendruomenių sambūvio kūrimas: socialiniai ir teisiniai iššūkiai“  (angl. „Creating Coexistence between refugees and host communities: Social and Legal Challenges“).

Pokalbyje siekiama atskleisti gilesnį supratimą apie socialinę dinamiką tarp pabėgėlių ir priimančių bendruomenių, kartu mokantis apie sėkmingas sambūvio strategijas.

Dr. Ildiko Otova analizuos tai, kaip migracija tapo aktualia populistinės retorikos ir krizės naratyvų Europoje tema. Ji pristatys, kaip šie naratyvai sukuria simbolines atmetimo formas ir kodėl labai svarbu pradėti viešas diskusijas. Remiantis mokslinėmis įžvalgomis ir praktine patirtimi, ji aptars būdus, kaip, priimant įvairovę, skatinti socialinius pokyčius ir puoselėti tvarias bendruomenes.

Dr. Lucas Pérez nagrinės nelydimų nepilnamečių integracijos sudėtingumą. Teiks siūlymus kaip bendromis pastangomis užtikrinti tarptautinių sutarčių laikymąsi ir aptars dabartinės sistemos keliamus iššūkius. Taip pat dr. L. Pérez pristatys šiuo metu kuriamas sistemas, kurios galėtų padėti įveikti krizę.

Pokalbį moderuos dr. Theodoros Iosifides, Egėjo jūros universiteto mokslininkas.

Pokalbio metu taip pat bus atsakymų į renginio dalyvių klausimus sesija.

Registracija: https://aegean-gr.zoom.us/meeting/register/tJUpc--grjkiHdYahXCscgFkPqYn3apzNeSZ#/registration

Daugiau informacijos: https://erua-eui.eu/2024/05/14/digitalk-creating-coexistence-between-refugees-and-host-communities-social-and-legal-challenges/