Įvadinės dienos MRU: pirma pažintis su universitetu ir įkvepiančios alumnų istorijos - MRU
Naujienos

5 rugsėjo, 2024
Įvadinės dienos MRU: pirma pažintis su universitetu ir įkvepiančios alumnų istorijos
Alumni

Rugsėjo 3-4 d. Mykolo Romerio universitete (MRU) vyko pirmakursių įvadinės dienos „Atrask save MRU!“, kurių metu studentai turėjo galimybę susipažinti su universitetu, jo bendruomene bei alumnais.

Viena iš programos akcentų buvo diskusija „Karjeros sėkmės formulė“, kurioje alumnai dalinosi savo profesine patirtimi ir įžvalgomis apie karjeros kelią po studijų.

Diskusijoje Vilniuje dalyvavo Jekaterina Govina, „Response Legal“ partnerė, Laura Skardžiūtė, Lietuvos kalėjimų tarnybos kriminalinės žvalgybos vyriausioji tyrėja, Eglė Zakaraitė-Kijevič, šeimos ir verslo psichologė, bei Valeryia Batsian, „Games Incubator“ įkūrėja.

Kaune, Viešojo saugumo akademijoje, diskusijoje dalyvavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato tyrėja Guostė Vilkelytė, Kauno apygardos prokurorė Jurgita Baltrūnienė ir Lietuvos probacijos tarnybos Kauno skyriaus vyriausiasis specialistas Mantvydas Mažeika.

Alumnai dalijosi savo asmenine patirtimi studijų metu, pasakojo apie iššūkius ir galimybes, su kuriomis susidūrė bei atvirai kalbėjo apie savo kelią į sėkmingą karjerą. Jie pabrėžė, kaip įgytos žinios ir įgūdžiai universitete padėjo jiems siekti profesinių tikslų, taip pat skatino pirmakursius aktyviai dalyvauti universiteto veiklose ir nuolat tobulėti.

Diskusiją Vilniuje moderavo MRU Studentų atstovybės viceprezidentas Kasparas Šyvokas, o Kaune alumnų koordinatorius Vilius Alesius.

Įvadinių dienų metu pirmakursiai taip pat dalyvavo susitikimuose su fakultetų dekanėmis ir dėstytojais, universiteto administracija, susipažino su informacija apie studijas, skaitmeninių ženkliukų naudomis, vyko sporto, meno, studentų organizacijų veiklų pristatymai.

MRU akademinis miestelis šį rugsėjį pasipildė daugiau kaip 1700 naujų studentų iš Lietuvos ir 20 užsienio valstybių.  Dar 202 studentai iš 113-kos šalių rudens semestrui atvyko pagal mainų programas.