Galimybės studentams ERUA: Kelionė į Paryžių ilgai išliks atminty - MRU
Naujienos

13 birželio, 2024
Galimybės studentams ERUA: Kelionė į Paryžių ilgai išliks atminty
Bendruomenė

Šiais metais Europos reformų universitetų aljansas (ERUA) kvietė bakalauro, magistro ir doktorantūros studijų studentus, besidominčius psichoanalizės istorija ir teorija, terapinėmis praktikomis ir kultūriniais psichologijos aspektais dalyvauti pavasario mokykloje „European capitals of psychoanalysis: Paris“.

Šioje stovykloje studentai galėjo susitikti su žinoma psichoanalizės ir semiotikos atstove Julia Kristeva, daugiau sužinoti apie psichoanalizės istoriją Prancūzijoje, patyrinėti žavias S. Freudo ir J. Lacano teorijas ir aplankyti žymiausias su psichoanalize susijusias Paryžiaus vietas.

Ši kelionė pasižymėjo ne tik įspūdingomis ir įdomiomis Prancūzijos sostinės vietomis, tačiau ir suteikė dalyvavusiems studentams papildomų žinių apie psichoanalizės istoriją, teoriją, terapines praktikas ir kultūrinės psichologijos aspektus.

Savo įspūdžiais iš ERUA pavasario stovyklos dalinasi Mykolo Romerio universiteto (MRU), Žmogaus ir visuomenės studijų fakulteto Psichologijos bakalauro studijų studentas Aurimas Vitkauskas.

Kaip jūs sužinojote apie šią galimybę? Kas paskatino sudalyvauti?

Apie šią galimybę sužinojau iš psichologinio konsultavimo dėstytojos ir kitų grupiokų. Pamačiau, jog tema iš tikrųjų man labai aktuali ir įdomi. Ilgą laiką norėjau patyrinėti psichoanalizę. Be abejo, sudomino ir tai, jog stovykla vyko užsienyje — Prancūzijos širdyje, kurioje buvau pirmą kartą.

Pasidalinkite savo įspūdžiais. Ką patyrėte stovyklos metu, kuo ji buvo Jums naudinga, ką naujo išmokote?

Tą dieną kai susiruošėm skristi, Prancūzijoje vyko streikai, tad mūsų skrydis buvo atšauktas. Turėjom greitai susirasti naują skrydį ir nusipirkti bilietus, kas iš pradžių sukėlė nemažai streso ir įtampos. Viską susitvarkę skridome per Oslą. Ten turėjome galimybę pasigrožėti Norvegijos sostinės kultūra ir architektūra — iš tiesų žavus miestas. Po beveik visos dienos sulaukėme skrydžio ir pajudėjome galutinio tikslo link.

Kalbant apie stovykloje patirtus įspūdžius, labai sunku sutalpinti į keletą sakinių tai, ką patyriau: pasakiškas Paryžiaus grožis, įspūdingos su psichoanalize susijusios parodos, vizitas sename, tačiau kruopščiai išpuoselėtame psichiatrinės ligoninės muziejuje, nuostabaus grožio parkai, švieži, gardūs kruasanai ir dar daug įvairiausių potyrių, kurie išliks atminty dar ilgam.

Kas paskatintų dalyvauti ir kitose ERUA rengiamuose veiklose? Ar rekomenduotumėte ir kitiems studentams dalyvauti šiose veiklose?

Mielai vykčiau ir dalyvaučiau kituose ERUA projektuose, kurie būtų man įdomūs, aktualūs, turiningi ir prasmingi. Ar rekomenduočiau kitiems — tikrai taip, nes tai labai įdomi patirtis, kuri įsimins ilgam, kad ir kokia ji bebūtų.