Dveji metai – keturios šalys: viena populiariausių MRU programų išleido absolventus - MRU
Naujienos

8 rugpjūčio, 2024
Dveji metai – keturios šalys: viena populiariausių MRU programų išleido absolventus
Žmogaus ir visuomenės studijų fakultetas

Rugpjūčio 2 d. Lisabonoje buvo įteikti sertifikatai šešiolikai programos Socialinis darbas su vaikais ir jaunimu absolventų (ESWOCHY). Mykolo Romerio universitetas (MRU) šią programą vykdo kartu su dar trimis partneriais – Rygos Stradinio universitetu (Latvija), Katalikiškuoju universitetu Ružomberoke (Slovakija) ir ISCTE – Lisabonos Universitetiniu institutu (Portugalija).

Šiemet pasveikinti absolventų atvykusi MRU vicerektorė prof. dr. Regina Valutytė džiaugėsi partneryste ir studentų pasiekimais.

„Olimpinės žaidynės įkvepia mus peržengti ribas ir siekti aukštumų. Kai žengsite į pasaulį su naujai įgytomis žiniomis ir įgūdžiais, tegul tas pats įkvėpimas skatina jus daryti reikšmingą poveikį visuomenei. Šiandien esate mūsų žinių čempionai, dabar jūsų eilė atrasti kelius, kurie padės jums tapti visuomenės čempionais“, – linkėjo vicerektorė.

Magistrantūros programai MRU vadovaujanti Žmogaus ir visuomenės studijų fakulteto prodekanė doc. dr. Raminta Bardauskienė taip pat apsilankė šventėje Lisabonoje.

„Jūsų išradingumas, kūrybiškumas, entuziazmas ir energija suteikia vilties, kad dėl vaikų ir jaunimo visame pasaulyje galima daug nuveikti. Jūs nesate vieni. Jūs priklausote ESWOCHY šeimai. Mums reikia jūsų lyderystės, kad kartu pradėtume kažką naujo“, – pažymėjo prodekanė.

Konkurencingiausia MRU studijų programa, kurioje kiekvienais metais kandidatuoja apie 20 stojančiųjų į vieną vietą, išleido antrąją absolventų, atvykstančių studijuoti iš viso pasaulio, laidą. ESWOCHY studijų programa yra išskirtinė tuo, kad mokydamasis 2 metus, gali patirti 4 šalių kultūras: pirmą semestrą yra studijuojama Lietuvoje, antrą – Latvijoje, trečią – Slovakijoje, o paskutinį studentai praleidžia Portugalijoje.