Bendruomenei pristatytoje 2024-2029 m. MRU strategijoje – socialinių inovacijų, tvarumo ir pažangos gairės - MRU
Naujienos

6 rugsėjo, 2024
Bendruomenei pristatytoje 2024-2029 m. MRU strategijoje – socialinių inovacijų, tvarumo ir pažangos gairės
Žmogaus ir visuomenės studijų fakultetas
Viešojo saugumo akademija
Teisės mokykla
Viešojo valdymo ir verslo fakultetas

„Mykolo Romerio universitetas (MRU), įgyvendindamas Lietuvos Respublikos Konstitucijos suteiktą autonomijos teisę ir suvokdamas savo atsakomybę, tarnauja mokslui, žmogaus, visuomenės ir valstybės gerovei, stiprina demokratinę Lietuvos valstybę, skatina darnią mokslu grindžiamą visuomenės pažangą, ugdo laisvas, kūrybingas, atsakingas, kritiškai mąstančias ir visą gyvenimą besimokančias asmenybes, kiekvienam bendruomenės nariui atverdamas kelius į asmeninę ir profesinę sėkmę“, – rašoma naujoje MRU strategijoje 2024-2029 metams, kuri rugsėjo 3 dieną buvo pristatyta Universiteto bendruomenei.

Susipažinti su 2024-2029 m. MRU strategija galima čia.

Ekspertų įvertintą ir MRU Tarybos patvirtintą  Universiteto  penkerių metų raidos strategiją  pristatė MRU rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė ir vicerektoriai, kuruojantys atskiras universiteto veiklos sritis – vicerektorė studijoms prof. dr. Regina Valutytė, vicerektorius  doc. dr. Saulius Spurga, vicerektorė mokslui ir inovacijoms dr. Eglė Malinauskienė ir Infrastruktūros ir technologijų direktorius Rimantas Kuliešius.

MRU strategijoje numatytas tikslas – tapti tarptautiško ir technologiškai pažangaus aukštojo mokslo švyturiu Lietuvoje ir nacionaliniu socialinių inovacijų bei tvarumo lyderiu studijų, mokslinių tyrimų ir poveikio visuomenei srityse, kuriant kiekvieno bendruomenės nario gerovę ir tobulėjimą puoselėjančią organizacinę kultūrą.

Prof. dr. I. Žalėnienė pabrėžė, kad strategija atspindi  ir Universiteto  siekius, ir vertybes, ir priemones tikslams pasiekti. „Kiekvienas žodis joje –  gerai apgalvotas. Strategija parengta po diskusijų,  į kurias aktyviai įsitraukė studentai, dėstytojai, administracijos darbuotojai, Lietuvos ir tarptautiniai ekspertai.   Bendras sutarimas – tai sėkmingo strategijos įgyvendinimo pagrindas“, – teigia Rektorė.

Pasak  jos,  MRU išskirtinumas – tai gebėjimas susitelkti ir dinamiškai reaguoti į pokyčius,  diegti inovacijas ir naujus technologinius sprendinius į socialinių mokslų studijas bei mokslinius tyrimus, taikant geriausias pasaulyje praktikas ir bendradarbiaujant su užsienio partneriais.    

„Tarptautiškumas ir tvarumas jau yra mūsų universiteto DNR, ir šie  prioritetas išlieka“, – pabrėžė MRU vadovė. „Mūsų universiteto raida padiktavo mums misiją tarnauti žmogaus, visuomenės, valstybės poreikiams, ir tai skiria mus nuo kitų universitetų“.

Vicerektorė prof. dr. R. Valutytė akcentavo, kad tarptautiškumo programose, kad ir kokias sritis jos apimtų – privalo būti kokybės standartas, ir jo bus laikomasi.

„Jei anksčiau norėjome prisikviesti kuo daugiau užsienio studentų, tai dabar norime kokybiškų studentų ir strateginio požiūrio į atranką“, – sakė prof. dr. R. Valutytė.  Anot jos, augant užsienio studentų skaičiui, reikia siekti, kad tarptautiškumo vertes labiau pajustų ir Lietuvos studentai.

Vicerektorė mokslui ir inovacijoms dr. E. Malinauskienė pristatė jaunųjų mokslininkų pritraukimo į MRU siekius.  Aptardama jaunosios kartos mokslininkų ugdymą, ji atkreipė dėmesį į besikeičiančius jaunimo poreikius ir  lūkesčius,  kuriuos  būtina įvertinti, norint  sudominti  jaunimą akademine karjera.  

Vicerektorius doc. dr. Saulius Spurga akcentavo dėmesį visų bendruomenės narių – ne tik studentų – profesiniam tobulėjimui, taip pat dar didesnį dėmesį darbuotojų psichinės ir fizinės sveikatos gerinimui.  „Norime, kad Universiteto teikiamos naudos pasiektų ne tik studentus, bet kiekvieną bendruomenės narį“, – sakė doc. dr. S. Spurga.

Infrastruktūros ir technologijų direktorius R. Kuliešius aptarė numatytus žingsnius atnaujinti MRU studentų miestelių infrastruktūrą, sustiprinti kibernetinio saugumo priemones ir skaitmeninių technologijų diegimą. Vienas prioritetų  modernizuojant Universiteto infrastruktūrą – visas jo erdves pritaikyti žmonėms su specialiaisias poreikiais.

Apibendrindama naujo  MRU raidos etapo gaires,  MRU rektorė  pabrėžė, kad sąžiningumas, pasitikėjimas, teisingumas, pagarba, atsakomybė ir drąsa strategijoje išskirtos kaip esminės Universiteto  vertybės.

„Esame bendruomenė, turinti drąsos integruoti vertybes į kasdienę veiklą ir poelgius. Pati stengiuosi tai daryti  ir kviečiu visus bendruomenės narius remtis jomis kasdieniuose darbuose“, –  sakė prof. dr. I. Žalėnienė.

Susipažinti su 2024-2029 m. MRU strategija galima čia.