Bendras Vilniaus miesto savivaldybės ir MRU projektas spręs mokytojų trūkumo sostinėje problemą - MRU
Naujienos

4 spalio, 2024
Bendras Vilniaus miesto savivaldybės ir MRU projektas spręs mokytojų trūkumo sostinėje problemą
Žmogaus ir visuomenės studijų fakultetas

Vilnius, 2024 m. spalio 3 d. – Vilniaus miesto savivaldybė kartu su Mykolo Romerio universitetu (MRU) pradėjo įgyvendinti „EDU Vilnius“ projektą „Studijos mokytojams“, skirtą stiprinti pedagogų rengimą, perkvalifikavimą ir jų pritraukimą į Vilniaus miesto mokyklas.

Šio projekto tikslas yra mažinti mokytojų ir švietimo pagalbos specialistų trūkumą miesto švietimo įstaigose, užtikrinant kokybišką ugdymą ir švietimo paslaugų prieinamumą visiems vilniečiams.

Projektas „Studijos mokytojams“ siekia suteikti finansinę paramą tiems, kurie nori įgyti pedagoginių kompetencijų arba persikvalifikuoti ir pradėti dirbti sostinės švietimo įstaigose. Šios studijos yra finansuojamos Vilniaus miesto savivaldybės biudžeto lėšomis, siekiant sukurti daugiau galimybių specialistams prisidėti prie Vilniaus mokyklų bendruomenės.

„EDU Vilnius“ projekto rėmuose Vilniaus miesto savivaldybė finansuos:

  • Profesinių studijų programą „Pedagogika“ – 120 vietų. Ši programa yra skirta tiems, kurie siekia įgyti pedagogo kvalifikaciją ir pradėti dirbti švietimo srityje.
  • Socialinės pedagogikos modulį – 15 vietų. Modulis skirtas pedagogams siekiantiems įgyti papildomų socialinės pedagoginės pagalbos teikimo kompetencijų.

Studijuoti galės tie asmenys, kurie dirba arba ketina dirbti Vilniuje veikiančiose švietimo įstaigose ir turi aukštąjį ugdymo krypties mokslų ar jam prilygintą išsilavinimą. Projektas suteiks reikiamą pasirengimą ir žinias tiek naujiems pedagogams, tiek tiems, kurie siekia keisti savo karjeros kryptį ir prisijungti prie Vilniaus miesto švietimo bendruomenės.

Šis Vilniaus miesto savivaldybės inicijuotas projektas yra žingsnis į priekį siekiant užtikrinti kokybišką ir prieinamą švietimą visiems sostinės vaikams. Tikimasi, kad ši iniciatyva pritrauks daugiau specialistų, norinčių savo žiniomis ir įgūdžiais prisidėti prie augančios Vilniaus miesto švietimo kokybės.

Spalio 3 dieną MRU įvyko Vilniaus miesto savivaldybės remiamų studijų programų atidarymo šventė, kurioje susirinkusieji būsimi pedagogai buvo pasveikinti MRU Žmogaus ir visuomenės studijų fakulteto (ŽVSF) dekanės prof. dr. Odetos Merfeldaitės, Edukologijos ir socialinio darbo instituto direktorės prof. dr. Valdonės Indrašienės ir Vilniaus miesto savivaldybės vicemerės Donaldos Meiželytės.

Prof. dr. O. Merfeldaitė teigė, kad universitetas džiaugiasi galėdamas bendradarbiauti su Vilniaus miesto savivaldybe ir prisidėti prie tų sričių mokytojų, kurių trūksta ne tik Vilniuje, bet ir Lietuvoje, rengimo.

Prof. dr. V. Indrašienė būsimiems pedagogams palinkėjo atrasti studijose žinias ir inovacijas bei padėkojo Vilniaus miesto savivaldybei už suteiktą galimybę studentams nemokamai studijuoti MRU.

Vilniaus miesto savivaldybės vicemerė D. Meiželytė pasidžiaugė, kad MRU pasiūlė pačias geriausias sąlygas pedagogikos ir soc. pedagogikos studijų programoms vykdyti ir juose galės nemokamai studijuoti būsimi Vilniaus ir Lietuvos pedagogai.

„Visi čia susirinkusieji turi stiprų nusiteikimą ir žino savo tikslą. Džiaugiuosi, kad jūs pasirinkote praeiti šį kelią ir esate pasiryžę įgyti naujų žinių. Esate gražiausias Vilniaus šviesių žmonių būrys. Ačiū už jūsų pasiryžimą“,  –  teigė Vilniaus vicemerė.