Europos moterų rektorių asociacijos (EWORA) seminaras: „Universitetų indėlis kuriant visuomenę be smurto dėl lyties“ - MRU
Naujienos

26 rugsėjo, 2024
Europos moterų rektorių asociacijos (EWORA) seminaras: „Universitetų indėlis kuriant visuomenę be smurto dėl lyties“
EWORA

Spalio 29 d. Mykolo Romerio universitete (MRU) vyks Europos moterų rektorių asociacijos (EWORA) seminaras „Universitetų indėlis kuriant visuomenę be smurto dėl lyties“.

Seminaras skirtas aptarti, kaip universitetai, stiprindami savo organizacinę kultūrą ir įgyvendindami mokymus bei viso gyvenimo mokymosi programas, gali prisidėti prie lyčių lygybės užtikrinimo ir formuoti labiau įtraukias, jautrias, įvairovę vertinančias visuomenes.

Smurtas dėl lyties tapo subtilia, bet plačiai paplitusia problema, pasireiškiančia įvairiomis formomis – nuo fizinio, psichologinio, seksualinio ir ekonominio smurto iki žalingų organizacinių normų ir elgesio. Universitetai, būdami visuomenės atspindys, turi unikalią galimybę prisidėti prie šios problemos sprendimo. Istoriškai universitetai tarnavo kaip švietimo institucijos, tačiau jie gali daryti dar platesnį poveikį – didindami sąmoningumą, integruodami smurto dėl lyties problematiką į mokymo programas, vykdydami tyrimus ir viešindami jų rezultatus, gali pakeisti akademinę bendruomenę ir visuomenę.

Seminare pranešimus skaitys mokslininkės iš įvairių šalių: EWORA prezidentė prof. Kerstin Tham, prof. Isabel Gil iš Portugalijos katalikiškojo universiteto, prof. Beth Stroble iš Vebsterio universiteto, taip pat MRU mokslininkės – dr. Vilana Pilinkaitė-Sotirovič bei dr. Ramunė Jakštienė.

Šis seminaras taps erdve akademikams, politikos formuotojams ir suinteresuotosioms šalims aptarti strategijas, kaip universitetai gali prisidėti prie smurto dėl lyties mažinimo ir kurti saugesnę bei įtraukesnę visuomenę.

Renginys vyks I-414 aud. nuo 9 val. Negalintys atvykti gyvai, transliaciją galės stebėti „YouTube“

Su renginio programa galima susipažinti čia