MRU lankėsi Korėjos Respublikos paskirtasis ambasadorius Lietuvoje - MRU
Naujienos

26 rugsėjo, 2024
MRU lankėsi Korėjos Respublikos paskirtasis ambasadorius Lietuvoje

Rugsėjo 25 d. Mykolo Romerio universitete (MRU) lankėsi Korėjos Respublikos paskirtasis ambasadorius Lietuvoje Jo-young Joen.

Su J. E. Ambasadoriumi susitikusi MRU rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė aptarė Universiteto veiklą ir partnerystes su Korėjos Respublikos universitetais, ypač su strateginiu partneriu Dongseo universitetu, platesniame Lietuvos ir Korėjos Respublikos bendradarbiavimo stiprinimo kontekste. Taip pat pasidžiaugė jau dešimtuosius metus Korėjos kultūrą ir kalbą puoselėjančio Karaliaus Sedžiongo instituto (KSI Vilnius) pasiekimais.

Buvo pažymėta tai, kad viena iš KSI Vilnius veiklos krypčių galėtų būti mokymai planuojantiems ilgesnį laiką studijuoti ar gyventi Korėjos Respublikoje, kurie padėtų pasirengti gyvenimui šios šalies kultūros, papročių, vertybių aplinkoje.

„Norėtume plėsti bendradarbiavimą su Korėjos Respublika ne tik studijų, bet ir abiem šalims aktualiose mokslinių tyrimų ir inovacijų srityse“, – sakė MRU rektorė, Dongseo universiteto garbės daktarė prof. dr. Inga Žalėnienė, pasidalijusi įžvalgomis apie galimybes labiau skatinti ir remti dvišalį akademinės bendruomenės bendradarbiavimą.  

MRU kartu su Dongseo universitetu vykdo dvi jungtines studijų programas – Žaidimų kūrimas ir skaitmeninė animacija bei Skaitmeninių medijų kūrimas. Šiose programose studentai du metus mokosi MRU, o likusius 2 – Dongseo universitete, Korėjos Respublikoje.

Ambasadorius Jo-young Joen taip pat susipažino su universiteto ir KSI Vilnius infrastruktūra, susitiko su KSI Vilnius mokytojais, stažuotojais ir studentais jų užsiėmimų metu.

Rektorė įteikė svečiui MRU išleistą Lietuvos Respublikos Konstituciją, išverstą į 14 kalbų, tarp jų – ir į korėjiečių.