MRU bendradarbiaus su LR Seimo kanceliarija - MRU
Naujienos

25 rugsėjo, 2024
MRU bendradarbiaus su LR Seimo kanceliarija
Teisės mokykla

Rugsėjo 25 d. Mykolo Romerio universitetas (MRU) pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija.

„Pirmasis po Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo įsteigtas valstybinis universitetas, kurio misija – tarnauti žmogaus, visuomenės ir valstybės gerovei bei siekti pažangių pokyčių, teikia didelę reikšmę bendradarbiavimui su Seimu, rengiant ateities lyderius, puikiai išmanančius įstatymų leidybą, politinį procesą ir sprendimų priėmimo eigą bei gebančius įveikti dabarties ir ateities iššūkius. Tikimės, kad abipusiai naudingas bendradarbiavimas, galimybė pasitelkti  MRU mokslinį potencialą analizuojant aktualias socialines ir ekonomines problemas, taip pat padės tobulinti parlamentine veiklą“, – sako Mykolo Romerio universiteto rektorė prof. dr. Ingos Žalėnienė.

MRU Teisės mokyklos dekanės prof. dr. Lyros Jakulevičienės teigimu, susitarimo pasirašymas įprasmina jau daugelį metų vykstantį bendradarbiavimą su LR Seimu teisės aktų leidybos procese, studentų patirtinio mokymosi, bendrų visuomenei svarbių renginių ir diskusijų organizavimo srityse.

„Siekiame ir toliau prisidėti prie reikšmingų Seimo veiklų teikiant mokslines nuomones dėl naujų teisės aktų, sprendžiant aktualius naujųjų technologijų panaudojimo įstatymleidystės procese klausimus, vykdant mokymus teisiniais klausimais Seimo darbuotojams ir politikams“, – sakė prof. dr. L. Jakulevičienė.

Laikinai Seimo kanclerio pareigas einanti Dokumentų departamento direktorė Vaida Servetkienė teigia, kad susitarimas skirtas glaudesniam bendradarbiavimui, siekiant dalytis gerąja patirtimi. Taip pat numatyta bendradarbiauti organizuojant įvairius renginius, susitikimus, pristatymus, mokymus bei įgyvendinant bendrus tarptautinius ar nacionalinius projektus.

 

Seimo kanceliarijos nuotr. (autorė Viktoriia Chorna).