MRU prof. dr. Paulo Pereira tarp 2 proc. pasaulyje labiausiai cituojamų mokslininkų - MRU
Naujienos

25 rugsėjo, 2024
MRU prof. dr. Paulo Pereira tarp 2 proc. pasaulyje labiausiai cituojamų mokslininkų
Viešojo valdymo ir verslo fakultetas

Naujausioje 2024 m. „Atnaujintų standartizuotų citavimo rodiklių autorių duomenų bazėje“, kurią rengia Stanfordo universiteto mokslininkai, į pasaulio geriausių 2 proc. mokslininkų sąrašą pateko Mykolo Romerio universiteto (MRU) Viešojo valdymo ir verslo fakulteto prof. dr. Paulo Alexandre da Silva Pereira.

Ši bazė vertina mokslininkus pagal jų mokslo darbų citavimo rodiklius, remdamasi Scopus duomenų bazės duomenimis, ir apima įvairias sritis bei disciplinas. Šis reikšmingas pripažinimas liudija profesoriaus mokslinių tyrimų svarbą ir jo įtaką tarptautinei akademinei bendruomenei.

„Man buvo didelė garbė per pastaruosius ketverius metus būti įtrauktam į 2 ar daugiau procentų dažniausiai cituojamų mokslininkų sąrašą agronomijos ir žemės ūkio, aplinkos bei žemės mokslų srityse. Tai yra mano kolegų, kurie kiekvieną dieną dirba dėl mokslo pažangos ir siekia, kad MRU akademinei bendruomenei pateiktume geriausius įmanomus rezultatus, darbo rezultatas. Esu dėkingas savo kolegoms ir draugams, kiekvieną dieną dirbantiems kartu su manimi MRU ar kitur pasaulyje“, – sako prof. dr. P. Pereira.

Šis pripažinimas ne tik atspindi profesoriaus Paulo Pereiros ilgalaikį darbą ir tyrimų svarbą, bet ir pabrėžia MRU indėlį į tarptautinę akademinę bendruomenę. Profesoriaus tyrimai aplinkosaugos, žemės mokslų ir kitose srityse padeda spręsti globalius iššūkius, o jo darbas yra svarbus ne tik akademinėje, bet ir praktinėje srityje. Šis įvertinimas dar kartą parodo, kokia svarbi MRU akademinės bendruomenės veikla siekiant mokslo pažangos bei teigiamų pokyčių pasauliniu mastu.