MRU lankėsi Kazachstano Narxoz universiteto Teisės ir viešosios politikos mokyklos delegacija - MRU
Naujienos

5 rugsėjo, 2024
MRU lankėsi Kazachstano Narxoz universiteto Teisės ir viešosios politikos mokyklos delegacija

Rugpjūčio 29-31 dienomis Mykolo Romerio universitete (MRU) lankėsi Kazachstano Narxoz universiteto Teisės ir viešosios politikos mokyklos delegacija: dekanas prof. dr. Talgat Sarsenbaev, prodekanė prof. dr. Kulyash Aidarkhanova, tarptautiškumo tarnybos vadovė Aigerim Raimshanova.

Susitikimuose su MRU rektore prof. dr. Inga Žalėniene, MRU Teisės mokyklos ir kitais MRU fakultetų atstovais, Teisės ir viešosios politikos mokyklos mokslininkų komanda pristatė atsinaujinusias ir inovatyvias atstovaujamo universiteto studijas, mokslo ir inovacijų veiklas, bendradarbiavimo galimybes tokiose srityse kaip teisė ir teisinės technologijos, dirbtinio intelekto ir kibernetinio saugumo teisinis reguliavimas, mediacija ir alternatyvus ginčų sprendimas, viešasis administravimas ir psichologija. MRU Teisės mokykla ir Narxoz universiteto Teisės ir viešosios politikos mokykla jau kelis metus vykdo dvigubo diplomo bakalauro programą Teisės ir globalaus saugumo srityje, pagal kurią abiejų valstybių studentai gali išvykti studijuoti į abu universitetus. Vizito metu partneriai kūrė naują dvigubo diplomo Tarptautinės teisės magistrantūros programą.

Narxoz universitetas yra vienas iš pirmaujančių privačių universitetų Kazachstane ir Centrinėje Azijoje. Tai tarptautiniu mastu akredituotas universitetas, kurio misija – rengti regiono ir pasaulio lyderius. Internacionalizacija yra vienas iš pagrindinių Narxoz strateginių prioritetų, o tarptautiniai partneriai vaidina svarbų vaidmenį jo plėtroje.