Atrask save MRU – Viešojo saugumo akademija - MRU
Naujienos

9 liepos, 2024
Atrask save MRU – Viešojo saugumo akademija

Kalbamės su Mykolo Romerio universiteto (MRU) Viešojo saugumo akademijos (VSA) dekane prof. dr. Snieguole Matuliene apie fakulteto stiprybes, žinomus alumnus bei kodėl verta rinktis studijas būtent šiame fakultete.

Kokios yra šio fakulteto pagrindinės stiprybės?

Vienybė

Stiprybė

Atsakomybė

Pasidalinkite, kokios yra patraukliausios studijų programos?

Visos VSA siūlomos programos tiek bakalauro, tiek magistrantūros yra patrauklios darbo rinkoje. Šias studijų programas baigę absolventai pagal įgytas žinias ir turimas kompetencijas yra itin paklausūs teisėsaugos sistemoje.

Šiai dienai siūlome šias bakalauro studijų programas: Teisė ir policijos veikla, Teisė ir valstybės sienos apsauga, Teisė ir ikiteisminis procesas, ir Teisė ir kriminalistika.

Pasidalinkite, kur dirba Viešojo saugumo akademijos vykdomas studijas baigę alumnai?

Jei vertinti tai, kad Viešojo saugumo akademijoje vykdoma programa Teisė ir policijos veikla (į šią programą priimami studijuoti nuo pat Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo), šios programos žinomų alumnų (savo darbo srityse) galima suskaičiuoti geromis dešimtimis.

Tačiau paminėsiu keletą. Prof. dr. Inga Žalėnienė, MRU Rektorė; Linas Pernavas, Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnybos  direktorius; Generolas Mindaugas Kairys, Lietuvos kalėjimų tarnybos direktorius; Generolas Arūnas Paulauskas, Viešojo saugumo tarnybos prie VRM vadas; Generolas Renatas Požėla, Policijos generalinis komisaras, dr. Eimutis Misiūnas, buvęs VRM ministras, Gintas Ivanauskas ir Saulius Verseckas, abu Generalinės prokurorės pavaduotojai šiuo metu. Tačiau kaip ir minėta,  daug žinomų ir matomų veidų yra visose teisėsaugos institucijų struktūrose – nuo vadovų iki geriausių savo srities specialistų. Pavyzdžiui, vienas iš geriausių Lietuvoje ir šiuo metu dirbantis poligrafologas (dirba su melo detektoriumi) yra VSA alumnas.

Kodėl verta rinktis studijas būtent jūsų fakultete?

Paminėsiu keletą aspektų.

VSA yra specializuotos programos. Viešojo saugumo akademija siūlo specializuotas studijų programas, orientuotas į viešąjį saugumą, teisėsaugą, kriminalistiką ir kitus susijusius mokslus. Mes naudojame inovatyvias mokymo metodikas, integruojame naujausias technologijas ir užtikriname, kad studentai gautų aukščiausios kokybės išsilavinimą, atitinkantį šiandienos darbo rinkos poreikius.

Dėsto itin patyrę dėstytojai. Mūsų dėstytojų komanda sudaryta iš pripažintų mokslininkų, praktikuojančių teisėsaugos ir saugumo ekspertų. Jie suteikia ne tik teorinių žinių, bet ir praktinių įgūdžių, reikalingų sėkmingai karjerai viešojo saugumo srityje.

Praktinės patirties studentams galimybės. Akademija bendradarbiauja su įvairiomis teisėsaugos, viešojo saugumo institucijomis, kurios suteikia studentams galimybę atlikti praktiką ir įgyti vertingos darbo patirties. Tai padeda mūsų studentams lengviau įsilieti į darbo rinką po studijų.

Plačios mokslinių tyrimų galimybės studentams. Skatiname studentus dalyvauti mokslinių tyrimų projektuose, kurie prisideda prie viešojo saugumo gerinimo ir inovacijų kūrimo. Studentai turi galimybę dirbti kartu su dėstytojais ir mokslininkais, gilindami savo žinias ir tyrimus įgūdžius.

Tarptautinis bendradarbiavimas. Viešojo saugumo akademija dalyvauja tarptautiniuose projektuose ir programose, studentams siūlomos mainų galimybės kituose universitetuose. Tai leidžia mūsų studentams įgyti tarptautinės patirties ir platesnį požiūrį į viešojo saugumo ar kitas teisėsaugos problemas.

Parama studentams. Teikiame įvairią paramą studentams – nuo akademinio konsultavimo iki psichologinės pagalbos. Esame įsipareigoję kurti palankią ir palaikančią mokymosi aplinką, kuri padėtų mūsų studentams pasiekti geriausius rezultatus. Esame šalia studentų nuo pat pirmų žingsnių VSA.

Pasirinkę Mykolo Romerio universiteto Viešojo saugumo akademiją, jūs gausite ne tik aukščiausios kokybės išsilavinimą, bet ir stiprų pagrindą sėkmingai karjerai viešojo saugumo ar teisėsaugos srityje.