Atrask save MRU — Viešojo valdymo ir verslo fakultetas - MRU
Naujienos

8 liepos, 2024
Atrask save MRU — Viešojo valdymo ir verslo fakultetas
Viešojo valdymo ir verslo fakultetas

Kalbamės su Mykolo Romerio universiteto (MRU) Viešojo valdymo ir verslo fakulteto dekane prof. dr. Danguole Jankauskiene apie fakulteto privalumus, populiariausias studijų programas, žinomus fakulteto alumnus bei kodėl verta rinktis studijas būtent šiame fakultete.

Kokios yra šio fakulteto pagrindinės stiprybės?

Fakultetas yra sukurtas valstybės valdymo politikai ir jos įgyvendinimui reikalingų specialistų rengimui bei vykstančių viešųjų politikų analizei, kuri yra pagrįsta mokslu, taip pat ekspertinei pagalbai vystant atskiras viešąsias politikas mūsų šalyje.

Rengiami specialistai viešojo valdymo ir verslo įvairiose srityse turi  ne tik specialybės žinių, bet ir bendrųjų bendražmogiškųjų kompetencijų. Jie taip pat yra labai motyvuoti, baigiamieji darbai yra pritaikomi ir vertingi bei reikalingi organizacijų vystymuisi. Tai labai svarbu tiek viešojo sektoriaus, tiek verslo vystymui.

Verslas yra mūsų valstybės svarbi vystymosi sritis. Jo valdymui labai reikalingos naujos žinios ir kompetencijos bei parengti specialistai. Todėl mūsų tyrimų objektas yra verslas ir jo sąveika su viešuoju valdymu.

Fakultetas yra: produktyvus mokslo produkcijos prasme (mokslo lyderis – prof. dr. Paulo Pereira); siūlo platų kokybiškų studijų programų spektrą 7 studijų kryptyse; yra vykdomos vadybos ir ekonomikos krypčių doktorantūros studijos; tarpdiscipliniškumas studijose ir moksle; studijos vykdomos ne tik Vilniuje, bet ir kituose Lietuvos regionuose.

Pasidalinkite, kokios yra patraukliausios studijų programos?

Patraukliausios bakalauro studijų programos yra: Verslo vadyba ir startuoliai; Žaidimų kūrimas ir skaitmeninė animacija (su Pietų Korėja), o magistrantūros: Viešasis administravimas; Lyderystė ir pokyčių vadyba; Sveikatos politika ir vadyba; Švietimo ir mokslo politika ir vadyba; Kibernetinio saugumo valdymas; Elektroninis verslas ir inovacijos.

Kur dirba Viešojo valdymo ir verslo fakulteto vykdomas studijas baigę alumnai?

Mūsų fakulteto alumnai dirba LR finansų ministerijoje (ministrė Gintarė Skaistė), Vilniaus rajono savivaldybėje (vicemerė Edita Tamošiūnaitė), LR žemės ūkio ministerijoje (ministras Kęstutis Navickas), Vyriausioje tarnybinės etikos komisijoje (VTEK pirmininkas Gediminas Sakalauskas). Taip pat, mūsų fakulteto alumnų tarpe yra verslininkas ir investuotojas Tomas Okmanas, habilituotos mokslų daktarės profesorės Alina Pūrienė, Sonata Jarmalaitė, žinomi sveikatos priežiūros įstaigų vadovai: dr. Kęstutis Štaras, dr. Jelena Kutkauskienė, Rolandas Rastauskas, Dalia Guobužienė, Agnius Karmonas, privačių sveikatos priežiūros įstaigų asociacijos prezidentas dr. Laimutis Paškevičius, LSMU Visuomenės sveikatos fakulteto prodekanė dr. Renata Kudukytė- Gasperė.

Kodėl verta rinktis studijas būtent jūsų fakultete?

Fakultetas labai dinamiškas ir sparčiai prisitaikantis prie valstybės ir rinkos poreikių. Jis atliepia valdžios institucijų ir verslo vystymuisi reikalingų žinių, gebėjimų ir kompetencijų paketą tam, kad valstybės vystymasis būtų grindžiamas tarptautine patirtimi ir mokslo įrodymais pagrįstais sprendimais. Dėl to, mūsų studentams ir dėstytojams yra atveriamos plačios tarptautinio bendradarbiavimo galimybės. Taip pat, siūlomos studijų programos sudaro sąlygas lengviau modeliuoti ateities karjerą bei yra palaikomas betarpiškas ir šiltas dėstytojų, administracijos santykis su studentais.