Vilniuje prasideda jubiliejinė 15-oji pasaulinė Skaidrumo mokykla - MRU
Naujienos

20 birželio, 2024
Vilniuje prasideda jubiliejinė 15-oji pasaulinė Skaidrumo mokykla
Teisės mokykla

Šią savaitę, birželio 20-25 dienomis, Vilniuje vyks penkioliktoji pasaulinė „Transparency International“ Skaidrumo mokykla, kurioje dalyvaus beveik 140 jaunimo lyderių, akademikų ir ekspertų iš 50 pasaulio šalių. Tai yra didžiausias tokio pobūdžio renginys pasaulyje, nuo mokyklos pradžios jau subūręs daugiau nei 1800 alumnų. 

„Džiaugiuosi, kad jau penkioliktą vasarą Vilnius tampa pasaulio skaidrumo sostine. Šiemet mokyklos dalyviai turi išskirtinę galimybę aktyviai įsitraukti ir į pirmą kartą Lietuvoje vykstančią Tarptautinę antikorupcijos konferenciją. Visas pasaulis, įskaitant ir mūsų regioną, ieško būdų, kaip stiprinti demokratines sistemas, įgalinti piliečius ir pažaboti stambiąją korupciją. Tikiuosi, kad įkvepiančios diskusijos, užmegzti nauji kontaktai, praktiniai seminarai įkvėps mokyklos dalyvius konkretiems, pamatuojamiems ir įgyvendinamiems pokyčiams jų šalyse“ – sakė „Transparency International“ Lietuvos skyriaus vadovė Ingrida Kalinauskienė.

Savaitės trukmės mokykloje dalyviai lankys intensyvius antikorupcijos kursus ir Tarptautinės antikorupcijos konferencijos sesijas, kurių metu sužinos, kaip valdyti su korupcija susijusias rizikas ir didinti skaidrumo lygį politikos, verslo, viešųjų finansų bei kitose srityse. Ypač daug dėmesio bus skiriama praktiniams įgūdžiams lavinti, elgsenos mokslo principų taikymui antikorupcijos srityje, patirties dalijimuisi, taip pat – jaunimo įtraukimui į skaidrumo iniciatyvas, siekiant skatinti kokybiškesnį ir labiau pagrįstą sprendimų priėmimą.

Savo patirtimi su dalyviais dalinsis geriausi antikorupcijos ir skaidrumo ekspertai iš Jungtinės Karalystės, Kolumbijos, Lenkijos, Lietuvos, Madagaskaro, Meksikos, Norvegijos, Pietų Afrikos Respublikos, Prancūzijos, Švedijos, Taivano, Vokietijos. 

Pasaulinę Skaidrumo mokyklą organizuoja „Transparency International“ Lietuvos skyrius, bendradarbiaudamas su Mykolo Romerio universitetu. Šiemet ji vyks Nacionalinėje Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokykloje. 

Šiemet prie mokyklos organizavimo prisidėjo Šiaurės ministrų taryba, organizacijos „Open Government Partnership“, „Pact“, „Transparency International“, Jungtinės Karalystės ambasada Lietuvoje, Taivano demokratijos stiprinimui skirtas fondas, ESBO Demokratinių institucijų ir žmogaus teisių biuras, Europos Komisija, VšĮ „Go Vilnius“. 

Sėkmingai baigusiems dalyviams bus išduoti MRU Teises mokyklos 6 ECTS kreditų mikrokredencialai.

Daugiau apie mokyklą: www.transparencyschool.org.

Programa: www.transparencyschool.org/programme. 

Šalių, iš kurių yra Skaidrumo mokyklos dalyviai, žemėlapį galite rasti čia.

Daugiau informacijos: Ingrida Kalinauskienė, ingrida@transparency.lt, +370 683 17320