Plečiamos bendradarbiavimo su Sakartvelo universitetu galimybės - MRU
Naujienos

12 birželio, 2024
Plečiamos bendradarbiavimo su Sakartvelo universitetu galimybės
Teisės mokykla

2024 m. birželio 3-7 d. Mykolo Romerio universiteto (MRU) Teisės mokyklos delegacija – Teisės mokyklos dekanė Lyra Jakulevičienė, prodekanė tarptautiniams ryšiams ir studijoms Jolanta Apolewicz ir Privatinės teisės instituto direktorius Virginijus Bitė lankėsi Batumio Šota Rustaveli valstybiniame universitete (BSU) Sakartvele. Bendradarbiavimo sutartis tarp MRU ir BSU galioja nuo 2014 metų, todėl bendradarbiavimo dešimtmečio proga aptartos bendradarbiavimo plėtros kryptys.

Vizito metu su BSU rektoriumi, Teisės ir socialinių mokslų fakulteto dekanu bei administracijos padaliniais aptartos naujos bendradarbiavimo studijų ir mokslo srityje vystymo galimybės, šį kartą įgyvendinant dvigubo diplomo programas tarptautinės teisės bei  Europos ir tarptautinės verslo teisės srityse, bendros studentų veiklos (tokios kaip tarptautinio teismo proceso inscenizacijos), studentų tarptautinių mainų patirtys.

Pasirašyta bendradarbiavimo teisės mokslo srityje sutartis, numatanti mokslininkų grupių kūrimą, tyrėjų bendradarbiavimą MRU Lab apimtyje, pasidalinta patirtimi studijų metodų ir kokybės užtikrinimo srityse. Taip pat aptartos bendradarbiavimo galimybės su dviem BSU Jean Monnet Chair profesoriais ES konkurencijos ir vartotojų apsaugos teisės bei demokratijos, teisinės valstybės ir žmogaus teisių srityse.

Delegacijos nariai bendravo su bakalauro ir magistro studijų studentais, kuriems MRU Teisės mokykla yra gerai žinoma iš Sakartvelo studentų, kurie šiuo metu studijuoja arba yra MRU Teisės mokyklos alumnais.  MRU Teisės mokyklos Europos Sąjungos teisės ir valdymo programos alumnė, MRU ambasadorė BSU, BSU Teisės fakulteto prodekanė Salome Karalidze pasidalino patirtimi apie studijas Lietuvoje. Delegacijos nariai skaitė paskaitas studentams dirbtinio intelekto ir kitų naujųjų technologijų bei žmogaus teisių, naujovių Europos įmonių teisėje ir kitomis temomis.