Kviečiame į Viešojo valdymo pokyčių konferenciją „Nacionalinis saugumas demokratinėje valstybėje“ - MRU
Naujienos

13 gegužės, 2024
Kviečiame į Viešojo valdymo pokyčių konferenciją „Nacionalinis saugumas demokratinėje valstybėje“

Gegužės 15 d., trečiadienį, 10 val. Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas kartu su Viešojo valdymo kompetencijų tinklu organizuoja tarptautinę mokslinę-praktinę 11-ąją Viešojo valdymo pokyčių konferenciją „Nacionalinis saugumas demokratinėje valstybėje“, kurioje dalyvaus ir Mykolo Romerio universiteto (MRU) mokslininkai.

Plenarines sesijas ir pranešimus moderuos MRU Viešojo valdymo ir verslo fakulteto mokslininkai prof. dr. Andrius Stasiukynas, dr. Aušra Šukvietienė bei prof. dr. Vainius Smalskys, kuris dalyvaus ir diskusijoje. Taip pat MRU mokslininkai skaitys pranešimus: prof. dr. Saulius Nefas – „Suinteresuotoji šalis – seniūnaitis: ar įtraukiamas į sprendimų priėmimą?“, prof. dr. Algirdas Astrauskas – „Savivaldybės tarybos opozicijos lyderis: ar pakanka įgaliojimų ir ar sudarytos tinkamos sąlygos veikti?“.

„Viešojo valdymo kompetencijų tinklas kasmet organizuoja tarptautinę Viešojo valdymo pokyčių konferenciją, kurioje mokslininkai ir praktikai diskutuoja įvairiais viešojo valdymo tobulinimo aspektais, renginio rezultatas gali būti išvadų ir rekomendacijų pateikimas tam tikros srities pokyčiams paskatinti. Šių metų konferencija siekiama aptarti nacionalinio saugumo dedamąsias (didesnis dėmesys skiriamas viešojo, socialinio saugumo aspektams) ir jų suderinamumą su demokratiniais procesais bei sukurti erdvę, kurioje mokslininkai bei praktikai iš Lietuvos ir kitų pasaulio šalių galėtų dalintis gerosiomis patirtimis bei kylančiais iššūkiais“, – teigia MRU Viešojo administravimo instituto direktorius prof. dr. Andrius Stasiukynas.

Su konferencijos programa galite susipažinti čia.

Daugiau informacijos apie renginį galite rasti čia.

Registraciją į konferenciją galite rasti čia.