Jaunimo psichinės gerovės išsaugojimas karo migracijos krizės metu, (angl. Preserving youth mental wellbeing in wartime migration crisis), Nr. KA220-YOU-56353A27 - MRU

Jaunimo psichinės gerovės išsaugojimas karo migracijos krizės metu, (angl. Preserving youth mental wellbeing in wartime migration crisis), Nr. KA220-YOU-56353A27

 

Projekto  Nr. KA220-YOU-56353A27

Projekto pavadinimas: Jaunimo psichinės gerovės išsaugojimas karo migracijos krizės metu, (angl. Preserving youth mental wellbeing in wartime migration crisis)

Projekto vadovė: Prof. dr. Gražina Čiuladienė

Projekto įgyvendinimo trukmė – nuo 2023-03-01 iki 2025-11-01

Projekto koordinatorius – WSB universitetas (Lenkija)

Projekto partneriai  – Mykolo Romerio universitetas (Lietuva), „Fin Edu Consult“ (Suomija), Klužo-Napokos meno ir dizaino universitetas (Rumunija), „Enaip Veneto impresa sociale“ (Italija), Vasyl Stefanyk Priekarpatės nacionalinis universitetas (Ukraina), „Studio Progetto societa cooperativaso ciale“ (Italija), Europos verslumo kompetencijų ir meistriškumo centras (Austrija).

Projekto tikslas – Projektas skirtas kurti ir nuolat tobulinti novatoriškus metodus, padedančius parengti mokyklų ir kitų kultūros ir švietimo įstaigų darbuotojus darbui su karo migrantais ir priimančiųjų šalių jaunimu. Metodologija, įrankiai, geroji patirtis ir kiti rezultatai bus skirti padėti įvairaus pobūdžio pedagogams, dirbantiems su psichikos krizę patiriančiu jaunimu.

Projekto veiklos:

  • Metodika pedagogams, skirta jaunimo psichologinei gerovei išsaugoti karo migracijos krizės metu.
  • Universalios priemonės, kuriomis gali naudotis ne tik mokytojai, bet ir mokiniai, vietos valdžios institucijos, pedagogai, nevyriausybinės organizacijos ir visi, kurie dirba su jaunimo psichinės gerovės išsaugojimu karo migracijos krizės metu.
  • Trys aprašytos gerosios praktikos pavyzdžiai, kaip išsaugoti jaunimo psichinę gerovę karo migracijos krizės metu, iš Austrijos, Italijos ir Norvegijos. Suomijos.
  • 3 bandomosios veiklos Lenkijoje, Rumunijoje ir Lietuvoje.

 

Projektas finansuojamas Erasmus+ „Bendradarbiavimo partnerystės jaunimo srityje“ programos lėšomis.