Universitete apsilankė Moldovos Respublikos Nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Lietuvoje J.E. ponas Serghei Mihov. - MRU
Naujienos

10 gruodžio, 2019
Universitete apsilankė Moldovos Respublikos Nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Lietuvoje J.E. ponas Serghei Mihov.

Gruodžio 10 dieną Mykolo Romerio universitete lankosi Moldovos Respublikos Nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Lietuvoje J.E. ponas Serghei Mihov. Svečias sutiko su MRU rektore prof. dr. Inga Žalėniene aptarti vykstantį bendradarbiavimą su Moldovos Respublikos universitetais ir plėtros galimybes. MRU bendradarbiauja su penkiais universitetais iš Moldovos, kurių studentai atvyksta studijuoti pagal mainų programas, taip pat įgyvendinami dėstytojų ir tyrėjų mainai.
 
Partnerystės su Moldovos universitetais inicijuotos nuo 2010 metų, bei reikšmingai išplėtotos per projektinę veiklą: MRU koordinavo Erasmus Mundus partnerystę su Ukraina, Baltarusija ir Moldova (EMP-AIM) 2011-2014 metais bei dalyvavo TEMPUS projekte „Enhancing University Autonomy in Moldova“ 2012-2015 metais.
Šiuo metu MRU mokslininkai koordinuoja mokslo projektą „Interdependence between illegal trade in tobacco and corruption, money laundering and organized crime“, kuriame iš Moldovos pusės dalyvauja Moldovos ekonomikos studijų akademijos tyrėjai. MRU dalyvauja „Erasmus+“ gebėjimų stiprinimo projekte, ELEVATE (Elevating internationalization of higher education in Moldova), kuriame dalinasi patirtimi su 6 Moldovos universitetais, Moldovos nacionaline rektorių taryba bei Moldovos Švietimo ministerija bei padeda kolegoms rengti savo institucijų tarptautiškumo skatinimo strategijas.